Groep 8b is 1 van de 5 schoolklassen die is uitgenodigd om op 20 november deel te nemen aan het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Groep 8b stelde een vraag over pleegzorg, een actueel thema. De groep ontving de uitnodiging van mevrouw Khadija Arib, voorzitter van de Tweede Kamer. Minister de Jonge, verantwoordelijk voor dit onderwerp, zal de vraag beantwoorden.

Het kindervragenuur is van 12.30 tot 13.30 uur live te volgen via deze website: in video of in audio. Ook kun je het kindervragenuur volgen via NPO Politiek.

***
brief van mevrouw Khadija Arib:

Beste groep 8 van de ABS Middelburg,

 

Van harte gefeliciteerd! Namens de Tweede Kamer heb ik de eer om jullie te laten weten dat jullie vraag is uitgekozen voor het eerste Kindervragenuur, op 20 november aanstaande. Dat betekent dat jullie met de hele klas naar het Binnenhof komen en jullie vraag – ‘Er zijn veel ouders die niet voor hun kinderen kunnen zorgen en er zijn ook vaak geen pleeggezinnen. Zijn er al plannen over hoe de pleegzorg beter kan worden dan de situatie nu?’– mogen stellen aan minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Jullie nemen dan plaats in de blauwe stoelen in de grote vergaderzaal van de Tweede Kamer, waar normaal gesproken alleen Kamerleden mogen zitten.

Het viel niet mee om de vijf beste vragen te selecteren. Er waren zoveel inzendingen en de ingezonden vragen waren zonder uitzondering de moeite waard. Als Voorzitter ben ik daar heel blij mee. Het laat niet alleen zien dat jullie je betrokken voelen bij onze parlementaire democratie; het geeft ook inzicht in de onderwerpen die jullie bezig houden. Voor ons als volksvertegenwoordigers is dat ontzettend belangrijk.

We hebben alle vragen bekeken, gewikt en gewogen, en uiteindelijk is de keuze op jullie vraag gevallen. Jullie vraag is actueel en verrassend, want er een tekort aan pleeggezinnen. Het is een maatschappelijk relevant probleem.

 Ik zie jullie dan ook heel graag om 12.30 uur in de plenaire zaal om jullie vraag te stellen tijdens het allereerste Kindervragenuur in de geschiedenis van de Tweede Kamer. Voor de thuisblijvers zorgen we er natuurlijk voor dat het vragenuur live te volgen is.

 

Tot dan!

 

Khadija Arib

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal