Kinderraad

Kinderraad 2017-05-19T10:00:45+00:00

Kinderraad

De ABS  heeft een leerlingenraad gevormd, die graag Kinderraad genoemd willen worden. Dit omdat "de leerlingen niet alleen leerlingen zijn, maar ook kinderen.", aldus de Kinderraad. 

Jaarlijks in november wordt er in alle groepen 6, 7 en 8 een klassenvertegenwoordiger gekozen voor de Kinderraad. Voor elke vergadering van de Kinderraad wordt er in elke groep, door de vertegenwoordiger van die groep, een klassenvergadering gehouden waarin onderwerpen worden besproken en andere kinderen hun ideeën/punten kunnen inbrengen. Deze punten kunnen dan terug komen op de vergaderingen van de kinderraad. Ieder jaar zullen zij zeven keer vergaderen. Na elke vergadering wordt er door de kinderraad een verslag gemaakt. Dit verslag wordt verspreid onder de groepen 3 t/m 8.

Op deze pagina kunt u lezen over de beslissingen en ideeën van de Kinderraad.

De Kinderraad heeft ook een eigen e-mailadres: kinderraad@absmiddelburg.nl 

 

De Kinderraad 2017 - 2018 stelt zich voor:

Hoi ik ben Siebe uit 6Aen ik zit in de kinderraad omdat ik het belangrijk vind dat iedereen zich veilig voelt en dat iedereen het leuk heeft en dat ze zich veilig voelen.

Hallo mijn naam is Florian uit 7A en ik zit met 5 andere kinderen in de kinderraad. Vorig jaar wilde ik al in de kinderraad maar toen werd ik het niet. Dit jaar deed ik weer mee en werd ik het wel. Ik wilde in de kinderraad omdat het me leuk leek maar ook omdat het vooral ook heel benieuwd was. Ik zeg niet alleen wat ik wil maar vooral wat de andere kinderen willen.Blijkbaar vonden de andere kinderen dat een goed idee want ik ben het geworden!

Mijn naam is Hayam en ik ben 12 jaar. ik zit in groep 8b en ik zit in de kinderraad omdat ik het heel leuk vind om te gaan praten over de dingen die we kunnen verbeteren in de school. En nieuwe dingen die we gaan kunnen doen.

Hoi allemaal ik ben Sep en ben 10 jaar.  Ik zit in groep 6B. Ik zit in de kinderraad omdat ik het leuk vind om dingen over de school samen te beslissen. Mijn doel in de kinderraad is: ik wil dat iedereen het op school naar z'n zin heeft.

Ik ben Ghislaine en ik zit in 7B. Ik vind het leuk om over nieuwe ideeën te praten. Samen met de school wil ik ervoor zorgen dat de ABS leuk, leerzaam, veilig en fijn blijft voor iedereen.

Hoi 
Ik ben Antonin van 8A. Ik zit samen met andere kinderen in de kinderraad. Ik zal even vertellen waarom ik in de kinderraad ben gegaan. 
Waarom ik in de kinderraad wou is omdat ik het leuk vind om te praten en omdat, ik het heel leuk vind om mee te praten en om, ook een beetje te beslissen. 
En het is ook gewoon leuk om dingen te bespreken over iets dat mij aangaat.
groeten, Antonin

 

vlnr: Florian, Siebe, Antonin, Sep, Ghislaine, Hayam

Puur

Passie

Persoonlijk

Prestatie

Plezier