Groep 8

Groep 8 2018-03-06T14:35:13+00:00

Schoolvoetbal 

 

 

Gymlessen bij Nehalennia (door Frederique en Gert-Jan)

We gingen gymmen op de Nehalennia. De leerlingen van de Nehalennia gaven ons twee gymlessen. We gingen unihockey, pionnen voetbal en basketbal spelen. Daarna gingen we al deze spellen doen in een multiball vorm.

 

Bezoek Zeeuws Archief

 

Skeeleren (door Noa en Noah)

Groep 8 ging twee weken lang op dinsdag skeeleren. Ze hadden twee lessen waarbij ze veel hebben geleerd. De eerste les ging vooral om de techniek. Tijdens de tweede les leerden ze hoe ze goed balans konden houden. Ze sloten ze af met een partijtje hockey (op skeelers). Het was een groot succes!

 

Techniektoernooi (door Sebas en Bjorn)

Wij hebben ons met de school opgeven voor het Techniek Toernooi. De opdracht van het Techniek Toernooi was om een duikboot te maken die 3 minuten onder water bleef en dan boven kwam. De boot die het dichts bij de 3 minuten zat had gewonnen. Onze school is 2de geworden in Zeeland en mag nu door naar de finale in Arnhem.

 

 

Pasen (door Florian en Thijmen)

De woensdag voor Pasen mochten de kinderen van groep 8, voor de kinderen uit groep 1/2, 3 en 4 paaseieren verstoppen. Verder hebben de kinderen ook nog een heerlijke paaslunch gemaakt. Het heeft goed gesmaakt!

 

 

Kinderkunstweek (door Melle en Shala)

Er kwam een kunstenaar (Thijs Persijn) die had de opdracht om iets te maken voor de kinderkunstweek. Met hem hebben we een stop motion gemaakt.  Ook hebben wij zelf een kunstwerk gemaakt die wij hebben laten zien aan ouders van de groep. We zijn ook naar de CBK geweest (centrum voor beeldende kunst).  Dat lieten we allemaal zien op de laatste dag van de kinderkunstweek.

  

 

Camera obscura

 

Rekenen op het plein (door Lena en Isolde)

De leerlingen van groep 8 gingen een keer iets anders doen dan rekenen op de computer. De leerlingen gingen een spel op het plein doen. Het heet het Zweedse loopspel. De leerlingen kregen een lijstje met daarop de opdracht nummers. Die moesten ze op de buitenmuur zoeken en de vraag beantwoorden. De kinderen van groep 8 vonden het erg leuk!

 

 

Badminton toernooi

Op de laatste schooldag van 2017 heeft meester Jan voor groep 8 een kerstbadmintontoernooi georganiseerd. De sfeer zit er goed in!

 

Gipsmaskers maken

Tijdens de handvaardigheidslessen in groep 8 maken de leerlingen bij elkaar een gipsmasker. Deze worden in de komende weken versierd en krijgen een mooie plek in de school!

 

 

 

 

 

 

Schooljaar 2016/2017

Techniektoernooi

Op donderdag 1 juni hebben Melle, Steijn en Luke meegedaan aan de grote finale van het Techniektoernooi. In Arnhem hebben zij op deze dag met hun vliegende waterraket de derde prijs behaald. Gefeliciteerd jongens!

Practicum

Bij de lessen natuur hebben we proefjes gedaan om te leren over luchtdruk, magnetisme en elektriciteit. De leerlingen maakten onder andere zelf een elektromagneet, raket op luchtdruk en een gesloten stroomkring met verlichting.

bestand_000  bestand_006  bestand_001

 

Schaatsen

Op 9 december kregen 30 leerlingen uit groep 8 schaatsles op de schaatsbaan in Middelburg.  Sportimpulsproject 2016  ging officieel van start. In dit project staan de sporten schaatsen en skeeleren centraal. Vandaar dat het officiële startsein werd gegeven op de schaatsbaan op de Markt van Middelburg.

img_0052  img_0091  img_0071        

 

Vuurwerkexpositie

Bij de brandweerkazerne werden wij door bureau Halt, politie en brandweer uitgenodigd een vuurwerkexpositie bij te wonen. De leerlingen werden voorgelicht over de gevaren van vuurwerk en regels omtrent het gebruik hiervan.

bestand_000-1 bestand_001-1 bestand_002-1

 

Pepernoten bakken

 Een hele dag een heerlijk geurende hal daar bij de bovenbouw! De groepen 8 hebben hun best gedaan op het bakken van pepernoten. 's Middags waren de meeste zakjes pepernoten al snel weer leeg.

bestand_001 bestand_000 bestand_007

 

Boekenmarkt

Op 21 november hebben we een boekenmarkt gehouden. Alle leerlingen hebben oude boeken verkocht en zijn met leuke nieuwe boeken de vakantie ingegaan!

bestand_001   bestand_002

ABS Middelburg

Adres:
Zuidsingel 17
4331 RR Middelburg

Telefoon:
0118-613508

Mail
info@absmiddelburg.nl

Neem contact op!
Onze kernwaarden

Puur

Passie

Persoonlijk

Prestatie

Plezier