Schooljaar 2019/2020

Gym Nehalennia

Ook dit jaar is groep 8 weer uitgenodigd om te komen gymmen bij Negalennia. De gym lessen worden twee weken lang verzorgd door derdejaars leerlingen van Nehalennia. Een leuke en sportieve manier om alvast een beetje te wennen aan het voortgezet onderwijs!


Klokhuis MeetUp


Klimaat en zeespiegelstijging zijn actuele thema’s waar ook onze groep 8-leerlingen graag meer over leren en over meedenken. In deze Klokhuis MeetUp in de Zeeuwse Bibliotheek mochten de kinderen in gesprek met deskundigen.


Schooljaar 2018/2019

Rijksmuseum

We hebben een fantastische dag gehad in Het Rijksmuseum! De leerlingen hebben verschillende workshops gevolgd, kregen een rondleiding door het museum en mochten ook nog in groepjes zelf het museum ontdekken. 

Project energie

De komende weken werken de kinderen in de groepen 8 aan een project over energie. Naast het opstellen van eigen leervragen en het uitvoeren van een onderzoek, komen er verschillende gastsprekers, mogen de kinderen elektrische apparaten uit elkaar halen en brengen we een bezoek aan COVRA. Leerzame weken!

 

Kindervragenuur Tweede Kamer

Onze klas was uitgekozen om op dinsdag 20 oktober, in de Tweede Kamer, hun ingezonden vraag over de pleegzorg in Nederland, te stellen aan minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, op het allereerste Kindervragenuur ooit. Het werd een dag om nooit meer te vergeten!

DJ-scratch

Op school kwam er een ware DJ die de leerlingen heeft geleerd om te mixen en scratchen. Elke leerling is aan de beurt geweest.

 

Gymles middelbare scholieren

De gymlessen van groep 8 worden vier weken lang verzorgd door derdejaars leerlingen van Nehalennia. Een leuke en sportieve manier om alvast een beetje te wennen aan het voortgezet onderwijs.

 

 

 

 

 

ABS Middelburg

Adres:
Zuidsingel 17
4331 RR Middelburg

Telefoon:
0118-613508

Mail
info@absmiddelburg.nl

Neem contact op!
Onze kernwaarden

Puur

Passie

Persoonlijk

Prestatie

Plezier