Schooljaar 2021/2022

Bezoek Synagoge/kerk

In het kader van ons aanbod geestelijke stromingen bezoeken we dit jaar met de groepen 7 de Synagoge, de katholieke kerk en de protestantse kerk. Het zijn leerzame bezoeken waarbij de leerlingen veel leren over de verschillende godsdiensten. 

Verkeersexamen

Alle leerlingen uit de groepen 7 doen ieder jaar een theoretisch en praktijk verkeersexamen op de fiets. Ze fietsen en route door Middelburg waar ze alle geleerde regels moeten toepassen.

Grote rekendag

30-03-22
De Grote Rekendag is een dag voor groep 1 tot en met 8 die helemaal in het teken staat van rekenen. Het is een dag van onderzoekend leren en speelse opdrachten. Een dag die laat zien dat rekenen meer is dan alleen sommen maken. Een dag die laat zien hoe leuk rekenen kan zijn. Deze dag wordt elk jaar georganiseerd, meestal in maart. Meer dan duizend basisscholen uit Nederland doen hieraan mee, zo ook wij. We raakten niet uitgepraat over de inhoud van een Tiny house en gingen aan de slag met onze eigen plattegronden. Een ontzettend waardevolle en leuke dag.

Kinderkunstweek

Kinderkunstweek: vertakt en geworteld

Waterschap

Ieder jaar komt er in de groepen 7 een gastdocent vertellen over het waterschap. De kinderen leren over dijken en duinen, water en de muskusrat! Binnenkort mogen we ook een kijkje nemen bij de waterzuivering. 

 

Schooljaar 2020/2021:

Via het cultuuraanbod voor onze basisschool zijn we met de groepen 7 tijdens Film by the Sea naar de film 'Cloudboy'geweest. 

De film gaat over de 12-jarige stadsjongen Niilas die bij zijn vader woont. Zijn Zweedse moeder Katarina, die met haar nieuwe gezin tussen de rendieren in Lapland woont, kent hij nauwelijks. Tegen zijn zin zal hij de zomervakantie bij hen doorbrengen.

De boodschap die onze leerlingen eruit haalden:

  • Geloof in jezelf
  • Geef niet op!
  • Je moet er zelf iets van maken.
  • Niet weglopen als het moeilijk wordt.

 

 

Schooljaar 2020/2021:

Op de ABS wordt een gevarieerd cultuur aanbod geboden. Zo zijn we op 17/9 met de 3 groepen 7 naar de film Rosie & Moussa geweest (Film by the Sea) in de Kloveniersdoelen, gebaseerd op de bekroonde boeken van Michael De Cock en Judith Vanistendael. In de film stond de vriendschap van twee kinderen als kalm dobberend bootje op de woelige wateren van gebroken gezinnen en opgeklopte cultuurverschillen centraal. Ook worden er bezoeken afgelegd aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, aan een waterschap en een synagoge.

Tijdens onze gymlessen, twee maal per week, waarvan 1 van een vakleerkracht bewegingsonderwijs, krijgen onze leerlingen geregeld clinics (zaalvoetbal, handbal, badminton, rugby etc). Op 25/9  hebben ze een rugby clinic gehad van de Rugby Vereniging Oemoemenoe uit Middelburg.

Naast vakken als rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen, krijgen de leerlingen Engels van een vakleerkracht, richten ze zich bij wereldoriëntatie op Europa en wordt mediabegrip steeds belangrijker. Zelfstandig en kindgericht werken, wordt bevorderd middels contractwerk, Muiswerk en Klasseplan.  Agendabeheer en plannen en maken van huiswerk staan ook dagelijks op het programma.

En natuurlijk worden de kinderen voorbereid op het verkeersexamen. In het voorjaar leggen ze het schriftelijk verkeersexamen af en in april is het praktijk examen, een fietstocht door de binnenstad van Middelburg.

Topoles: in groep 7 leren ze de kaart van Europa.

Waar mogelijk leren onze leerlingen ook door gastlessen iets over interessante onderwerpen, bijv. over Water (gastles gegeven door een Aquatische Technologie student).

En een gezelschapsspelletje op zijn tijd, is ook leerzaam én leuk!

Bijzonderheden na de kerstvakantie: eerst volgde 5 weken thuisonderwijs en pas op 22 februari mochten we weer naar school (met de RIVM maatregelen in acht nemend).

Gelukkig had het gesneeuwd en hebben de kinderen dubbel kunnen genieten, van elkaar en van sneeuw -en glij pret.

Bijzonderheden na de voorjaarsvakantie: nadat we de 1e week rustig waren opgestart, werden de Midden groep 7 Cito toetsen afgenomen voor Technisch Lezen, Spelling, Rekenen en Begrijpend lezen. En na alle inspanning, was er ruimte voor een leuke, leerzame ontspanning: een online Museum bezoek van RMO (Rijksmuseum voor oudheden). Twee groepen volgende de rondleiding over Egypte en 1 groep die over de Romeinen, een hele bijzondere ervaring! Alle leerlingen zaten vanuit hun klaslokaal geboeid te luisteren naar de online gids via Google Meet. Via de chat functie en het invullen van een werkblad, werd het toch een uiterst interactieve rondleiding.

Op 12 en 14 april slaagden al onze 80 groep 7 leerlingen voor hun theorie én praktijk VVN (Veilig Verkeer Nederland) examen, het blijft altijd even spannend, maar ook dit is in the pocket!

Bijzonderheden na de meivakantie: langzaamaan kunnen we weer genieten van de eerste zonnestralen, wat een geluk dat de ''bouwput'' vlakbij onze school nog beschikbaar is, zodat we alle ruimte hebben om samen ''coronaproof'' buiten te spelen en te genieten.

Met Koningsdagen werden er diverse sportclinics gevolgd op de sportvelden in Middelburg. Een topdag! én mooi weer! (dank aan onze Middelburgse verenigingen)

En ondertussen bereiden we onze groep 7 leerlingen langzaam voor op de laatste periode van de schooljaar.

Wordt vervolgd....

 


 

Schooljaar 2019/2020:

08-10-2019: Bezoek Bioscoop

We zijn vandaag met de leerlingen van de groepen 7 naar de bioscoop geweest en keken naar de film Wallay.

Wallay is een prachtig verhaal over familie, identiteit, je eigen plek vinden, cultuur en een jonge dappere jongen die naar de andere kant van de oceaan moet reizen om een deel van zichzelf te vinden. De film snijdt serieuze thema’s aan maar houdt steeds een optimistische ondertoon. Voor meer info:
Cinema Middelburg

 25-10-2019
Bezoek watersnoodmuseum

Stelopdracht Shivany (7C): Watersnoodmuseum

Het was bijzonder,heel leuk en leerzaam..
We bezochten alle vier de caisson´s.
In het begin gingen we een film kijken die heette Klaartje. Hij ging over een meisje en Koen haar broertje en Henk de beste vriend van Koen.

Caisson 1 heet het Caisson van feiten.

In Caisson 3 mochten we een Deens geschenkhuis in met oude dingen zoals een oude thee koker van vroeger en een oude badkamer en slaapkamers.

En in Caisson 4 kregen we een verhaal over Teun uit Goes. Hij was 3 dagen oud toen de ramp gebeurde en baby´s kunnen niet tegen de kou en kunnen dan sterven dus zijn ouders wikkelden hem in een deken en deden hem in een rieten mand met gaatjes en die mand staat daar en we keken nog een film en die heette het water blijft komen.

ABS Middelburg

Adres:
Zuidsingel 17
4331 RR Middelburg

Telefoon:
0118-613508

Mail
info@absmiddelburg.nl

Neem contact op!
Onze kernwaarden

Puur

Passie

Persoonlijk

Prestatie

Plezier