Voor praktische informatie over de groep, klik hier.

                                                 pagina kon niet worden bewerkt. Nu wel, er wordt aangewerkt!

 

Bezoek Oostkerk

Zoals eerder aangegeven bezoeken de leerlingen van de ABS in het kader van burgerschapsonderwijs de gebedshuizen van diverse wereldgodsdiensten. Vandaag bezochten de leerlingen de Oostkerk en leerden zij veel over het Protestantse Christendom en de geschiedenis van dit schitterende gebouw. De kinderen (en de leerkrachten...) waren onder de indruk!

 

Bright Ideas Challenge

De groepen 7 doen de komende weken mee aan de Bright Ideas Challenge. Binnen deze challenge gaan de leerlingen oplossingen bedenken voor grote uitdagingen. Voor 3 van de 17 UN global goals, wereldproblemen, mogen zij hun eigen creatieve en innovatieve uitvindingen en ideeën bedenken. De beste ideeën maken kans om de challenge te winnen. Deze ideeën zullen daadwerkelijk worden uitgevoerd in een VR visualisatie en worden getoond tijdens het Generation Discover Festival. 

Afgelopen week werden de eerste stappen van de challenge uitgevoerd en werd er nagedacht over de drie wereldproblemen, werden bestaande uitvindingen voor deze wereldproblemen beoordeeld en werd er een start gemaakt met het bouwen van een auto die op een zoutwateroplossing kan rijden.  

Bezoek Synagoge

In het kader van ons burgerschapsonderwijs maken de leerlingen van de groepen 7 kennis met verschillende wereldgodsdiensten. Vandaag bezochten de leerlingen de synagoge in de Herenstraat en leerden zij veel over het Jodendom en de geschiedenis van de synagoge in Middelburg.

 

 

ABS Middelburg

Adres:
Zuidsingel 17
4331 RR Middelburg

Telefoon:
0118-613508

Mail
info@absmiddelburg.nl

Neem contact op!
Onze kernwaarden

Puur

Passie

Persoonlijk

Prestatie

Plezier