Groep 6

Groep 6 2018-03-06T14:35:15+00:00

Schooljaar 2017-2018

Voor praktische informatie over de groep, klik hier.

Groep 6c naar de schooltuintjes!

Het schooljaar is weer gestart en naast alle inspirerende lessen in de klassen gaan we er ook geregeld op uit om buiten de schooldeuren te leren. Deze keer ging groep 6c (weer) naar de schooltuintjes. Lees hieronder het verslag, geschreven door leerling Polly.

De laatste dag van de schooltuintjes was erg leuk.

Eerst gingen we naar speelhof Hogerzael lopen hartstikke leuk! Want je kan natuurlijk met je vrienden kletsen. Anders als je dat niet wil doen is het ook gewoon een leuk wandelingetje.

Daarna toen we er waren gingen we in de kas/café en waren er vers geoogste courgettes die wij hadden geplant. Toen gaven ze ons (scherpe) mesjes om de courgettes mee te snijden en toen je klaar was mocht je ui snijden. Toen iedereen klaar was ging alles in de soep en gingen we naar onze tuintjes om het onkruid weg te trekken. Er waren moeders, vaders, opa´s en oma´s die vrijwillig mee hielpen om de kinderen in hun groepjes te helpen.

Uiteindelijk gingen een paar kinderen hun tuintje omspitten en toen was het klaar.

Iedereen ging terug naar de kas en de soep was klaar! We mochten allemaal een kopje (ik zelf had er twee) maar oké in ieder geval was het echt vet lekker ik heb twee keer thuis geprobeerd om het te maken maar het was niet hetzelfde! Maar goed schooltuintjes waren super leuk.

Schooljaar 2016-2017:

Pup-up museum rondom Wim Hofman in de Wandelkerk

Deze week zijn beide groepen zes naar de Wandelkerk in Middelburg geweest om hier een tentoonstelling van Wim Hofman te bekijken. Zijn gevonden vondsten werden tentoongesteld en ook mochten de leerlingen zelf een kunstwerk maken van gevonden spullen. De betrokkenheid en het enthousiasme van de leerlingen was heel groot. 

  

Groep 6 werkt hard aan opdracht van het techniektoernooi

Donderdag 20 april gaan er 4 leerlingen van groep 6 naar het Techniek Toernooi aan de HZ in Vlissingen. De leerlingen hebben een blazende bezorgdienst gemaakt die zij op het toernooi zullen laten strijden tegen anderen. 

  

Groep 6 vouwt rozen voor Middelburg Rozenstad

Donderdag 6 april hebben de leerlingen van groep 6a en de leerlingen van beide groepen 8 meer dan 100 rode rozen gevouwen voor Middelburg Rozenstad. Luna uit 6a heeft de instructie van het vouwen aan de kinderen verzorgd. Zij heeft in Middelburg al meerdere momenten van vouwen georganiseerd. De rozen komen binnenkort aan de wand te hangen in de AH aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg. 

Project Middelburg 800 gaat van start

De komende drie weken werken we binnen alle groepen aan het project Middelburg 800. Veel leuke en leerzame activiteiten staan op het programma. Vandaag is het project feestelijk geopend met oud-Hollandse spelletjes. Zowel binnen als buiten konden kinderen hier samen van genieten.

    

Groep 6B werkt aan kunstproject rondom Christo

Christo heeft zijn hele leven in het teken van de kunst gezet. De eerste werken van Christo zijn al dan niet gelakte, verpakte of gestapelde blikjes en flessen. Zij worden gevolgd door talloze verpakkingen `empaquetages` van gebruiksvoorwerpen waaronder bijv. stoelen. Langzamerhand is dit uitgelopen in het massaal inpakken van eilanden, grote regeringsgebouwen, rivieren enzovoort. De leerlingen werkten o.a aan het inpakken van hun eigen voorwerpen.

Grote Rekendag, 22 maart 2017

Vandaag werd er binnen de school veel aandacht gegeven aan het rekenonderwijs. Het vergroten van het plezier voor rekenen en het samenwerken stond hierbij centraal. 
De leerlingen uit groep 6 kregen de opdracht een vakantiewoning te ontwerpen voor op een park. Voorafgaand aan het ontwerpen van de huisjes moesten de leerlingen eerst inschatten hoe groot de objecten werden en hoe ze dit het best konden berekenen. Het uitzetten van bedden met schilderstape was hiervan een voorbeeld. Daarna werd er druk getekend om een passende plattegrond te maken en moest er druk geschoven worden met het meubilair. 

Judo Clinic

Op donderdag 3 november 2016 kregen beide groepen 6 een judo-clinic aangeboden door een echte judoka (met zwarte band!). De leerlingen maakten kennis met onder andere de houdgreep door middel van spelletjes.

img_8340 img_8341

img_8342 img_8345

img_8352 img_8353 img_8351

ABS Middelburg

Adres:
Zuidsingel 17
4331 RR Middelburg

Telefoon:
0118-613508

Mail
info@absmiddelburg.nl

Neem contact op!
Onze kernwaarden

Puur

Passie

Persoonlijk

Prestatie

Plezier