Praktische informatie over de groep,

Fruitdagen
Op maandag, dinsdag en woensdag eten we in de kleine pauze fruit en/of groente. We gaan ervan uit dat u naast het fruit voor de ochtendpauze ook een gezonde lunch meegeeft aan uw kind.

Werkstuk en boekbespreking
In groep 6 houden kinderen een boekbespreking. Wanneer we hiermee starten wordt u geïnformeerd. Wanneer de kinderen vergevorderd zijn met het typen starten we met het maken van een werkstuk. In groep 6 is het onderwerp een dier. Kinderen werken hier thuis en op school aan.

Huiswerk
Elke week krijgen de kinderen huiswerk voor typen. Het beste is om vrijwel dagelijks te oefenen, ongeveer 10 tot 15 minuten. Omdat er voor type-les veel moet worden geoefend, hebben we het andere huiswerk hierop aangepast.

In de laatste maanden van groep 6, wanneer het typen is afgerond, gebruiken we het webbased programma ‘Muiswerk’ als huiswerk. Kinderen krijgen hier in de klas uitleg over. Voor de wereld oriënterende vakken wordt geen huiswerk meegegeven m.u.v. topografie. 

Typen
Alle kinderen van de groepen 6 krijgen type-les door middel van het programma TypeWorld.

De lessen worden gegeven in de eigen klas (op een Chromebook) en duren 45 minuten. We streven er naar wekelijks één eiland te behalen. Op het moment dat we hiermee starten zullen we dit aan u laten weten. De kinderen hebben hier deze week van mij al iets over gehoord. 

We hopen u voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

leerkrachten groepen 6

Schooljaar 2020-2021

9-10-2020
Kinderboekenweek

Het thema van de kinderboekenweek dit schooljaar is EN TOEN.....

In de groepen 6 zijn allerlei lessen gegeven rondom dit thema:

  • rekenles romeinse cijfers
  • hoorspel over boek: de zee kwam door de brievenbus
  • voorleeswedstrijd in de groep
  • stelopdracht
  • lekker lezen
  • boekpromotie en verslag maken
  • knutsellessen rondom thema
  • gezongen en gedanst op kinderen voor kinderen 

 

16-09-2020
Film by the Sea 2020

Op de ABS wordt een gevarieerd cultuur aanbod geboden. Zo zijn we met de groepen 6 naar de film 'Mijn bijzondere rare week met Tess.' 
Naar het kinderboek van Anna Woltz. Vanwege zijn doodsangst legt het jongetje Sam zichzelf ‘alleenheidstraining’ op. Daar komt weinig meer van als hij op vakantie op Terschelling het eigengereide meisje Tess ontmoet. Zij heeft een geheim, waar Sam haar mee wil helpen. Maar zit ze daar wel op te wachten? Lieve, sprookjesachtige film met leuke kinderen in de hoofdrol. Het heeft allemaal wel een beetje een Oerol- en Camping Bakkum-achtig sfeertje, maar doordat er ook uitdagende thema’s zoals angst voor de dood aan bod komen, wordt de film meer dan een idyllisch vakantieverhaal. Bekroond met onder andere de publieksprijs op Cinekid.
 

20-11-2020
De dag van de rechten van het kind

Vandaag vieren we de dag van de rechten van het kind. De leerlingen leren door allerlei opdrachten over de verschillende kinderrechten. Ook stemmen we vandaag op de nieuwe klassenvertegenwoordiger voor de kinderraad.

2-12-2020
Sinterklaas surprises in de groepen 6

Tijdens deze gezellige dagen vieren we in de groepen 6 ook sinterklaas. Dit doen we door surprises te maken voor elkaar met en gedicht erbij. 
Wat heeft iedereen weer zijn beste gedaan om iets moois voor een ander te maken.

17-12-2020/8-02-2021
Thuisonderwijs lockdown

In deze tijd hebben alle leerlingen van de groepen 6 thuisonderwijs gekregen. Wat hebben ze hard gewerkt en wat waren we ook weer blij om na zo'n lange tijd weer op school te zijn en elkaar te zien!

08-02-2021
Sneeuwpret

Een feest om weer met zijn allen naar school te gaan en dan ook nog eens de hele dag sneeuwpret!
De groepen 6 hebben op het plein, in de bouwput en in het park genoten!

 

24-03-2021
De grote rekendag op de ABS.


Vandaag was het de Grote Rekendag op de ABS. Kinderen van de groepen 6 hielden zich de hele ochtend bezig met opdrachten en spelletjes die met rekenen te maken hadden. Groep 6C zat helaas in quarantaine dus deze groep heeft op 31 maart de Grote Rekendag gehad.

09-04-2021
Moestuintjes

Het voorjaar is begonnen en voor de leerlingen van groep 6c staat die periode in het teken van de schooltuintjes onderhouden. Gisteren was de eerste bijeenkomst in Speelhof Hogerzael in Middelburg. De leerlingen krijgen ieder een eigen tuinbedje, en mogen hier hun eigen groenten gaan verbouwen. Een succesvolle en leerzame ochtend die vanaf nu twee-wekelijks op het programma zal staan.

ABS Middelburg

Adres:
Zuidsingel 17
4331 RR Middelburg

Telefoon:
0118-613508

Mail
info@absmiddelburg.nl

Neem contact op!
Onze kernwaarden

Puur

Passie

Persoonlijk

Prestatie

Plezier