Welkom op de groepspagina van de groepen 5, schooljaar 2019-2020

november 2019: Landelijke Actiedag, Keep it clean en Zaalvoetbalclinic

- Op de landelijke actiedag waren onze leerlingen ''wél topprioriteit'' en hingen positieve verhalen en fijne onderwijs herinneringen op, geschreven door en met hun ouders. Hiermee vroegen wij aandacht voor het belang van goed onderwijs van bekwame, bevoegde en bevlogen leerkrachten en ondersteuners nodig. Want naast enige optimisme over de toegekende gelden, blijft het bezwaar tegen het eenmalige karakter ervan.

- de laatste groepen 5 deden mee met de Zwerfafval Battle voor een Mooi Middelburg''!
Na een interessante proefles gingen we samen met hulpouders én ''knijpers'' we met onze leerlingen op pad om zwerfafval rondom onze school te verzamelen.  Voor het 2e jaar doen al onze groepen 5 tot en met 8 mee met de opruimweken rondom de landelijke opschoondag Keep it Clean Day!

- Onder leiding van Youssef (een bekende Nederlandse Zaalvoetballer) kregen onze groep 5 leerlingen een leerzame en sportieve zaalvoetbalclinic, waarbij ook focus gelegd werd op de juiste technieken van gericht passen en goed aannemen van de bal!

30 oktober 2019: finale voorleeswedstrijd groepen 5,

met John Louws en Marianne Blommaert als juryleden en Maloe de Boer (uit 5c) als trotse winnares.

12 september 2019: naar een Kunsttentoonstelling in de Vleeshal te Middelburg

De kinderen mochten eerst een kijkje nemen op de vijf verschillende fantasie zolders en daarna zelf een kunstwerk maken. 

Muziekles 2019-2020

De kinderen van groep 5 krijgen om de week muziekles van juf Petra, onze groepsleerkracht en tevens vakleerkracht muziek. Ze leert de kinderen noten lezen en oefenen daarbij op verschillende muziekinstrumenten.

   

Voor praktische informatie over de groep, klik hier.

ABS Middelburg

Adres:
Zuidsingel 17
4331 RR Middelburg

Telefoon:
0118-613508

Mail
info@absmiddelburg.nl

Neem contact op!
Onze kernwaarden

Puur

Passie

Persoonlijk

Prestatie

Plezier