Nieuwsgierig? Kom kennismaken!

0 - 4 jaar

Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen binnen Kindcentrum ABS terecht in de peutergroep of bij het kinderdagverblijf. Onze medewerkers hebben oog voor de kinderen en de activiteiten zijn er op gericht om uw kind op een plezierige wijze te prikkelen en te motiveren.

Deze groepen bevinden zich op de begane grond, op de gang samen met 3 kleutergroepen. In het pedagogisch werkplan  staat beschreven hoe we visie, missie en uitgangpunten voor pedagogisch beleid in de praktijk brengen. U vindt de werkplannen bij de diverse opvangvormen.

Klik hier voor meer informatie over het kinderdagverblijf en de peutergroep. 

  

Kinderdagverblijf

Peutergroep

Kinderdagverblijf (0-4 jaar)


Als je gaat werken, wil je je kind met een gerust hart achterlaten. Dat kan bij kinderdagverblijf ABS. Onze pedagogisch medewerkers zorgen met liefde en aandacht voor je zoon of dochter. Zij voelen aan wat je kind nodig heeft. Een liefdevolle knuffel, een boekje voorlezen, een spelletje spelen of een aai over de bol bij het slapengaan. Met vaste pedagogisch medewerkers op de groep hebben kinderen vertrouwde gezichten om zich heen.
Op onze kinderdagverblijven hebben we een vast dagritme. Kinderen houden van deze structuur.
Het geeft ze een veilig en vertrouwd gevoel. We geven kinderen een heleboel liefde en stimuleren hen de wereld te ontdekken. Tijgeren naar de overkant? Een nóg hogere toren bouwen? Zelf je jas aantrekken? Ontdek het maar! Wij zien je en zijn bij je.


Meekijken bij het kinderdagverblijf? Voor meer informatie over het kinderdagverblijf of het aanvragen van een rondleiding, klik hier.

Pedagogisch werkplan

Hier vindt u het pedagogisch werkplan van het kinderdagverblijf.

 

Peutergroep (2 – 4 jaar)


Peutergroep ABS is een fijne voorbereiding op de basisschool. Door te spelen, ontdekken kinderen de wereld om zich heen!
Professionele pedagogisch medewerkers van Kinderopvang Walcheren zorgen voor uitdagende activiteiten en spelletjes in een gestructureerde en veilige omgeving. Jouw peuter wordt gestimuleerd om op een speelse manier verschillende vaardigheden te ontwikkelen, zoals vertellen, op je beurt wachten, samen spelen, jas aantrekken, balanceren en emoties te herkennen. Op deze manier bereiden we je kind zo goed mogelijk voor op de basisschool.

Goed om te weten:

-Peuters komen elke week 2 dagdelen van 4 uur naar de peutergroep.

-Door goed contact tussen leerkrachten van school en pedagogisch medewerkers van de peutergroep zorgen we voor een doorgaande leerlijn en een overdracht van  kinderen die bijna 4 zijn.

-Tijdens schoolvakanties is de peutergroep gesloten.

Meekijken bij de peutergroep?
Voor meer informatie over de peutergroep of het aanvragen van een rondleiding, klik hier.

Pedagogisch werkplan

Hier vindt u het pedagogisch werkplan van de peutergroep.

 

> Ga naar 4 tot 12 jaar