Groep 3

Groep 3 2017-05-19T10:00:44+00:00

Spinners

Een nieuwe rage waait door onze school: Spinners! In groep 3 hebben we daar wat leuks op bedacht. Rekenen en lezen met behulp van een spinner. Dat was een groot succes!

Schoolreis

Dinsdag 16 mei zijn we met de groepen 3 en 4 op schoolreis naar Plaswijckpark in Rotterdam geweest. Er was een verkeerstuin waar de kinderen met een skelter een parcours konden afleggen. We hebben meegedaan aan een dierenspeurtocht en er waren verschillende speeltuinen. Het hoogtepunt van het park was de waterspeeltuin. Wat hadden wij het getroffen met het weer!

Werken rondom Middelburg 800

De afgelopen week hebben we heel wat gewerkt rondom dit thema. Zo hebben de kinderen een elfje gemaakt over Middelburg, een nieuw logo voor Middelburg ontworpen en met een kroontjespen een paashaas gemaakt!

  

Paardentram

Deze week hebben de groepen 3 een ritje door Middelburg gemaakt met de paardentram. De kinderen kregen van tevoren een 'checklist' met een aantal bezienswaardigheden die ze onderweg tegen kwamen. Bij het zien van één van deze dingen mochten ze een vinkje zetten op de lijst.

 

Start project 'Middelburg 800'

Maandag 3 april hebben we met heel de school het project 'Middelburg 800 jaar' geopend. Tijdens deze feestelijke opening hebben de kinderen allerlei Oud Hollandse spelletjes gespeeld. De komende tijd staan er nog meer activiteiten rondom dit thema op ons te wachten!

Afsluiting thema 'Theater'

Vrijdag 24 maart hebben we kern 8 van Veilig leren lezen met als thema 'theater' afgesloten met optredens van de kinderen. We hebben deze middag een hoop talent voorbij zien komen! Dansen, voetballen, judo, turnen, goochelen en nog veel meer..!

De grote rekendag

Woensdag 22 maart hebben we mee gedaan aan 'De grote rekendag'. Er was een circuit opgesteld met allemaal verschillende rekenspelletjes. Eén van de onderdelen was het maken van een poster met allemaal getallen die over jezelf gaan, bijvoorbeeld leeftijd, huisnummer, lengte enz.

 

Piratenfeest

Wat een feestelijke afsluiting! Wat zagen de kinderen er prachtig uit en wat hebben we genoten van de speurtocht, piratengym en allerlei activiteiten. Hierbij een korte impressie van groep 3C.

Fijne vakantie,
Chloë en Sabine

    

            

   

Schaatsen

Op de markt in Middelburg was de schaatsbaan voor de laatste week open. Op de valreep mochten alle groepen 3 heerlijk genieten van een ochtendje schaatsen! Dank aan de ouders die dit geregeld hebben!

 

Voorstelling 'Tobias en het zwarte monster'

De groepen 3 en 4 zijn samen naar de Zeeuwse concertzaal geweest. Daar hebben ze de voorstelling 'Tobias en het zwarte monster' gezien. Tijdens de hele voorstelling hebben de acteurs niet gesproken. Met muziekinstrumenten en andere geluiden wisten Tobias en het zwarte monster de kinderen te boeien!

Talentontwikkeling

De tweede ronde van talentontwikkeling is gestart. De kinderen uit groep 3 konden kiezen uit de volgende thema's:

  • vogels
  • beroepen
  • andere talen
  • proefjes
  • schilder technieken
  • koken

De eerste workshop was een groot succes. Er werd groentesoep gemaakt, Engels gesproken, proefjes en vogels gespot!

  

 

Ons lichaam      

Als afsluiting van ons thema van Veilig Leren Lezen `Ons lichaam`, kwam de vader van Gijs ons meer vertellen over het geraamte. De kinderen zaten vol vragen en verhalen over botten, iets breken, spijsvertering en verwondingen.

Het was een interessant bezoek!

img_4082                    img_4079

ABS Middelburg

Adres:
Zuidsingel 17
4331 RR Middelburg

Telefoon:
0118-613508

Mail
info@absmiddelburg.nl

Neem contact op!

Puur

Passie

Persoonlijk

Prestatie

Plezier